Så fik vi holdt vores foredrag med Alex OZ9AEC ved roret.

Man skulle holde ørene stive, da der kom mange spændende guldkron undervejs.

Som Alex beskrev det, så er det ”jo bare ren matematik”, når man ønsker en ny feature.

Findes det ikke i forvejen eller virker noget utilfredsstillende, så ”koder vi det bare selv”..:-)

 

Fint at blive præsenteret for en nyhed, som var released 2 timer før foredragets begyndelse, og så ligefrem have slides af det i sin Powerpoint præsentation undervejs.

(LimeSDR mener jeg det var).

SDR foredrag

Interessant at få historien bag eks. vis HRD’s Simon Browns SDRConsol værker som lige nu er udkommet i en prerelease V.3.0 som teaser for brugerne. Et virkelig flot stykke software, som nu tilbyder en TX feature, som har manglet i mange tidligere stykker software, fra forskellige forfattere.

 

Lidt spændende at høre at der kan hentes software til at afkode digitale modulationer som D-Star, DMR osv., og nu endelig i en Windows version som DSD+. Det skal prøves snart.

SDR foredrag II

Sjovt at høre Alexs kommentarer til antallet af nødvendige Bit i A/D konverterne, for med rimelighed at kunne begå sig på HF. De reale antal bit blev jo forringet af hardwarens begrænsninger, og igen forbedret af Softwarens spidsfindigheder.

 

Forklaringen på hvordan man fra hardware producenternes side måtte lave nogle snedigheder for at slippe uden om den digitale signalbehandlings lagency tid, for at især radioamatører kunne køre hurtige skift med eks. vis QSK på CW var interessant.

 

Vi var også inde på Codec og hvad der kræves for at optimere sin kode til små båndbredder og mange brugere i eks. vis flerbruger systemer.

Skægt også her at få historien fra den første WebSDR som jo mange kender og benytter, og hvordan en Hollænder havde held med at kode systemet, trods hårde odds.

En ting som Alex i øvrigt mente ville blive skrevet ind i historiebøgerne som en milepæl inde for SDR modtagere.

Osv. osv…

Så tror mange fik noget med hjem…